Krémová polévka z řapíkatého celeru

Rychlý, chutný a bez lepku, takový je celerový krém.

Řapíkatý celer obsahuje velké množství vody, vlákniny, vitamínů a minerálů, což z něj činí výživnou a nízkokalorickou potravinu. 

Má velmi nízkou kalorickou hodnotu (~16 kcal na 100 g), což ho činí ideální potravinou pro redukční diety.

Obsahuje látky jako apigenin a luteolin, které mají protizánětlivé vlastnosti a mohou pomoci zmírnit zánětlivé procesy v těle.

RECEPT:

Na 3 - 4 porce budete potřebovat 4 středně velké brambory, svazek řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, máslo, koření a sůl. 

Pokud máte rádi a nemáte problém s laktózou můžete přidat i trochu smetany na zjemnění.

Na másle, nejlépe přepuštěném, orestujeme brambory, oloupané, propláchnuté a nakrájené na kostičky,

přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a restujeme cca 5 minut, 

na závěr přidáme na plátky nakrájený česnek a ještě krátce orestujeme.

Zalijeme 1,5 litrem vody, osolíme a dusíme do změknutí. 

Rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme koření podle chuti například mletý libeček nebo estragon a ještě krátce povaříme. 

Na závěr můžeme vmíchat trochu smetany a dosolit podle chuti.

Servírovat můžete s hrachovými křupinkami.

 

Komentáře

Kapsle