Bezlepkové cookies kaštan - kokos

Nabídka bezlepkových potravin se sice postupně rozšiřuje , ale není nad to upéct si nějakou tu dobrotu doma, zvláště, když nabídka bezlepkových mouk je opravdu široká.

Dnes jsem vyzkoušela bezlepkové cookies z kaštanové a kokosové mouky se sekanými vlašskými ořechy.

Kaštanová mouka obsahuje pomalu se uvolňující sacharidy, které poskytují stabilní energii a nezpůsobují prudké výkyvy hladiny cukru v krvi. Obsahuje důležité minerály, jako jsou:

Draslík: Podporuje zdraví srdce a regulaci krevního tlaku.

Hořčík: Přispívá k relaxaci svalů a nervů.

Železo: Podporuje tvorbu červených krvinek a prevenci anémie.

Kokosová mouka je vyráběná z vysušené a jemně namleté kokosové dužiny. Je ceněná pro své výživové vlastnosti, jemnou kokosovou chuť a univerzální využití v kuchyni. Díky nízkému obsahu sacharidů je vhodná pro nízkosacharidové (low-carb) diety, včetně keto a paleo stravování.

Má nízký glykemický index, což pomáhá stabilizovat hladinu cukru v krvi, čímž snižuje riziko inzulinové rezistence a cukrovky.

RECEPT:

Potřebujete jednu rozpuštěnou Heru ( vlažnou) do té metličkou vmíchejte 2 celá vejce a 2 polévkové lžíce vanilkového extraktu (Nejlepší je samozřejmě domácí) až vznikne homogenní krém.

Přidejte směs z :

1 hrnek cukru, 

2 hrnky kaštanové mouky, 

4 polévkové lžíce kokosové mouky, 

2 lžíce jedlé sody a lžičku vanilkového cukru.

Smíchejte , aby se obě směsi spojily a pak přidejte 100 g sekaných vlašských ořechů. 

Z celé směsi pak za pomoci hnětače vypracujte husté kompaktní těsto. Pozor - hodně se lepí.

Lžící dávejte na pečící papír stejné hromádky, které zmáčkněte tak, aby vznikla cca 0,5 cm vysoká placička.

Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 190 °C. 

Vyndejte a nechte zchladnout a pak už jen dobrou chuť.


Komentáře

Kapsle