Brokolicovo-porkový krém se zázvorem a amarantem

Na dnešek jsme si připravili rychlý, bezlepkový a také trochu pikantní krém z brokolice a pórku.

Brokolice je nízkokalorická a bohatá na vlákninu, která zvyšuje pocit sytosti a podporuje zdravé hubnutí.

Pravidelná konzumace brokolice přináší mnoho zdravotních přínosů.

Pórek obsahuje flavonoidy, zejména kaempferol, který chrání cévy před poškozením a zlepšuje průtok krve. Allicin, přírodní sloučenina obsažená v pórku, pomáhá snižovat hladinu „špatného“ LDL cholesterolu a krevního tlaku.

RECEPT:

Na 4 - 5 porcí budete potřebovat:

1 hlávku brokolice

1 celý pórek

cca 1 cm čerstvého zázvoru nakrájeného najemno

4 lžíce amarantové mouky

lžíce přepuštěného másla - recept na jeho domácí výrobu najdete zde:

kelímek smetany na vaření

sůl a koření Piri - Piri

Brokolici a pórek omyjte, nakrájejte na kousky a dejte do 1 až 1,5 litru osolené vody, přidejte zázvor a lžičku Piri-Piri a vařte do měkka.

Rozmixujte ponorným mixerem. 

Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte amarantovou mouku a zlehka orestujte, připravíte si tak amarantovou jíšku. 

Tu v malých dávkách vmíchejte do rozmixovaného krému ( nemá tendenci tvořit hrudky, tak se s ní dobře pracuje) a ještě krátce, za stálého míchání, povařte.

Podle chuti ještě dosolte a vmíchejte smetanu.

Servírujte ozdobené špetkou Piri-Piri   a s opečeným toastem.

Komentáře

Kapsle