Brokolice je nízkokalorická a bohatá na vlákninu, která zvyšuje pocit sytosti a podporuje zdravé hubnutí.
Pravidelná konzumace brokolice přináší mnoho zdravotních přínosů.
Pórek obsahuje flavonoidy, zejména kaempferol, který chrání cévy před poškozením a zlepšuje průtok krve. Allicin, přírodní sloučenina obsažená v pórku, pomáhá snižovat hladinu „špatného“ LDL cholesterolu a krevního tlaku.
RECEPT:
Na 4 - 5 porcí budete potřebovat:
1 hlávku brokolice
1 celý pórek
cca 1 cm čerstvého zázvoru nakrájeného najemno
4 lžíce amarantové mouky
lžíce přepuštěného másla - recept na jeho domácí výrobu najdete zde:
kelímek smetany na vaření
sůl a koření Piri - Piri
Brokolici a pórek omyjte, nakrájejte na kousky a dejte do 1 až 1,5 litru osolené vody, přidejte zázvor a lžičku Piri-Piri a vařte do měkka.
Rozmixujte ponorným mixerem.
Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte amarantovou mouku a zlehka orestujte, připravíte si tak amarantovou jíšku.
Tu v malých dávkách vmíchejte do rozmixovaného krému ( nemá tendenci tvořit hrudky, tak se s ní dobře pracuje) a ještě krátce, za stálého míchání, povařte.
Podle chuti ještě dosolte a vmíchejte smetanu.
Servírujte ozdobené špetkou Piri-Piri a s opečeným toastem.
Komentáře
Okomentovat