Mražený banánový krém s ostružinami

Banány jsou bohaté na přírodní cukry (fruktózu, sacharózu a glukózu) a sacharidy, které poskytují okamžitou energii, což z nich činí ideální svačinu před cvičením nebo po fyzické aktivitě.

Obsahují hodně draslíku, který pomáhá snižovat krevní tlak, současně podporuje zdraví srdce tím, že vyvažuje účinky sodíku.

Ostružiny jsou nejen chutné, ale také bohaté na živiny a bioaktivní látky, které poskytují řadu zdravotních benefitů. Obsahují vitamíny, minerály, vlákninu a antioxidanty, jež podporují zdraví těla i mysli. Obsahují silné antioxidanty, jako jsou vitamín C, vitamín E, kvercetin a anthokyany, které chrání buňky před oxidačním stresem. 

Antioxidanty v ostružinách zlepšují pružnost cév a snižují riziko vzniku srdečních onemocnění.

RECEPT:

5-6 přezrálých banánů rozmixujte s 2 lžícemi čekankového nebo javorového sirupu a 200 ml zakysané smetany do hladka.

Nalijte do formiček, můžete použít i ty silikonové na muffiny a dejte do mrazáku.

Když je krém zmražený. Vyndejte ho ven, aby trochu povolit a mezi tím, si připravte ostružinový přeliv.

Ideální je nepřilnavý rendlík, do kterého vsypte misku čerstvých nebo zmražených ostružin, (v případě zmražených podlijte 1 dcl vody) a povařte do změknutí. 

Rozmačkejte, přidejte 2 lžíce cukru a ještě chvíli redukujte objem vody.

Pak už jen vyklopte krém z formy a polijte horkými ostružinami.

Nakonec můžete ozdobit snítkou čerstvé máty.


Komentáře

Kapsle