Obsahují hodně draslíku, který pomáhá snižovat krevní tlak, současně podporuje zdraví srdce tím, že vyvažuje účinky sodíku.
Ostružiny jsou nejen chutné, ale také bohaté na živiny a bioaktivní látky, které poskytují řadu zdravotních benefitů. Obsahují vitamíny, minerály, vlákninu a antioxidanty, jež podporují zdraví těla i mysli. Obsahují silné antioxidanty, jako jsou vitamín C, vitamín E, kvercetin a anthokyany, které chrání buňky před oxidačním stresem.
Antioxidanty v ostružinách zlepšují pružnost cév a snižují riziko vzniku srdečních onemocnění.
RECEPT:
5-6 přezrálých banánů rozmixujte s 2 lžícemi čekankového nebo javorového sirupu a 200 ml zakysané smetany do hladka.
Nalijte do formiček, můžete použít i ty silikonové na muffiny a dejte do mrazáku.
Když je krém zmražený. Vyndejte ho ven, aby trochu povolit a mezi tím, si připravte ostružinový přeliv.
Ideální je nepřilnavý rendlík, do kterého vsypte misku čerstvých nebo zmražených ostružin, (v případě zmražených podlijte 1 dcl vody) a povařte do změknutí.
Rozmačkejte, přidejte 2 lžíce cukru a ještě chvíli redukujte objem vody.
Pak už jen vyklopte krém z formy a polijte horkými ostružinami.
Nakonec můžete ozdobit snítkou čerstvé máty.
Komentáře
Okomentovat