Kuřecí kousky na sezamu s mangoldem je možné servírovat bez přílohy a podpořit tak svou snahu o hubnutí v souladu se zásadami dělené stravy.
Mangold je listová zelenina, která je známá svou všestranností v kuchyni, jemnou chutí a bohatstvím živin.
Je příbuzný řepě a špenátu, jeho listy i stonky jsou jedlé a lze je připravit na mnoho způsobů.
Díky svému složení je mangold považován za jednu z nejzdravějších potravin.
Obsahuje antioxidanty jako beta-karoten, lutein a zeaxantin, které chrání buňky před volnými radikály a podporují zdraví očí.
RECEPT:
Cca 1 kg kuřecího masa ( prsa nebo maso z horních stehen) nakrájejte na kousky a naložte do marinády, kterou si připravíte z :
4 polévkových lžic rýžového oleje,
4 lžic kvalitní sójové omáčky
a 2 polévkových lžic rýžového octa
Pokud máte rádi pikantnější jídlo, můžete do marinády přidat i drcené chilli
Maso s marinádou dobře promíchejte a dejte v uzavřené krabičce odležet do lednice do druhého dne.
Velké listy mangoldu i s řapíky (cca 15 kusů) opláchněte.
Oddělte řapíky a nakrájejte je na cca 3 cm dlouhé kousky a dejte do misky.
Samotné listy pokrájejte zhruba na osminy.
Rozehřejte pánev Wok se 3 lžícemi rýžového oleje ve kterém krátce osmahnete na plátky pokrájené 2 stroužky česneku a čerstvý zázvor ( cca 2 cm kousek na plátky).
Přidejte řapíky mangoldu a za stálého promíchávání restujte cca 2 minuty,
následně přidejte listy mangoldu a restujte ještě cca 2 minuty až listy změknou a zmenší se objem.
Obsah woku vysypte do misky a do prázdné pánve dejte rozpálit 3 lžíce rýžového oleje, přidejte lžičku Chilli kroužků a 2 polévkové lžíce sezamového semínka ,
krátce orestujte a přidejte naložené maso včetně marinády a zprudka restujte,
až maso lehce zezlátne, do pánve vraťte mangold, promíchejte, osolte, krátce prohřejte a můžete servírovat.
Pokud přeci jen máte rádi přílohy - rýže je jasnou volbou.
Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat