Svěží salát pro masožravce.

V horkých dnech naše tělo přivítá, když si k obědu připravíme něco trochu lehčího. 

Saláty jsou ideální volbou, a ani u nich se milovníci masa nemusí vzdát své oblíbené grilované pochoutky.

Čerstvé listy křehkého salátu opláchněte, nakrájejte na nudličky a vsypte do mísy, přidejte na kostičky nakrájené ředkvičky ( jeden svazek), 

pokrájenou jarní cibulku a trochu bazalky. 

Promíchejte a přidejte kelímek zakysané smetany.

Den předem naložené maso, můžete použít kuřecí, krůtí nebo třeba vepřovou pečeni, zprudka ogrilujte. 

Nechte chvilku odpočinout a nakrájené na kousky vmíchejte do připraveného salátu, dosolte podle potřeby a ihned servírujte.

Koření na marinádu použijte Vaše oblíbené. Vhodný je tymián, rozmarýn nebo saturejka a estragon, doplněné pikantním chilli nebo třeba kořenící směsí Piri-Piri. 

Zajímavou příchuť dodá marinádě i černá sůl

Směs koření rozmíchejte v oleji, vhodný je například rýžový. 

Maso v marinádě důkladně obalte a nechte v lednici, v uzavřeném boxu marinovat do druhého dne.



Komentáře

Kapsle