Budete potřebovat špagetovou dýni.
Špagetová dýně je výživná, chutná. Její konzumace podporuje trávení, zdraví srdce, hydrataci a zároveň přispívá k udržení zdravé hmotnosti.
Špagetová dýně je zdrojem manganu, který podporuje metabolismus kostí a tvorbu kolagenu.
Obsahuje i další minerály, jako je vápník a fosfor, důležité pro pevnost kostí.
RECEPT
Rozkrojte, odstraňte střed se semínky a pak postupně vyřezejte dužinu, po obvodu ( po vláknech), dužinu následně rozmačkejte s rozdělte na nudličky 0,5 - 1 cm široké.Dále budete potřebovat:
200 g rýže ( 2 ks varných sáčků)
3 stroužky česneku,
1 - 2 lahůdkové cibulky včetně zelených částí
1 kapie nebo jiná červená paprika
plechovka kokosového krému
černá hořčice, cubebový pepř, thajské kari, cayenský pepř, sůl
Rýži uvařte obvyklým způsobem.
Ve woku, nebo jiné hluboké pánvi rozpalte olej ( vynikající je rýžový) a zpěňte na něm hořčici, česnek nakrájený na plátky,
přidejte lžičku podrceného cubebového pepře, lžičku mletého cayenského pepře ( chilli) a 2 polévkové lžíce thajského kari,
promíchejte a vsypte připravenou dýni .
Za stálého promíchávání restujte 4 - 5 minut, až bude dýně měkká, následně obsah pánve vysypte do pomocné misky.
Do pánve dejte opět trochu oleje přidejte na kousky nakrájenou kapii a na proužky nakrájenou cibulku včetně zelených částí.
Promíchávejte a krátce 1 - 2 minuty restujte, zelenina má zůstat svěží a křupavá.
K zelenině vraťte odloženou dýni, promíchejte a přidejte 200 ml kokosového krému.
Dobře promíchejte, podle chuti osolte a na mírném ohni chvilku redukujte .
Na závěr vmíchejte uvařenou rýži, podle potřeby ještě dokořeňte a můžete servírovat.
Komentáře
Okomentovat