Květáková polévka se zázvorem

Pikantnější verze klasické květákové polévky.

Květák obsahuje látky s protizánětlivými vlastnostmi, které mohou pomoci zmírnit zánětlivé procesy spojené s chronickými onemocněními, jako je artritida nebo srdeční onemocnění.

Vysoký obsah vlákniny podporuje zdraví střev, zlepšuje trávení a předchází zácpě.

Obsahuje glukosinoláty a další sloučeniny, které podporují detoxikaci trávicího traktu a ochranu žaludeční sliznice.

RECEPT

Na přepuštěném másle, zpěňte zázvor nakrájený na kousky (1 polévkovou lžíci), případně můžete použít kousky sušeného zázvoru,

přidejte nakrájený omytý květák z jedné hlávky a zlehka orestujte, 

podlijte 2 dcl vody a nechte chvíli podusit. 

Přidejte 1,5 litru vody, 

2 na kousky nakrájené brambory, 

osolte a vařte do změknutí květáku a brambor.

Ponorným mixérem trochu promixujte, aby část květáku zůstala vcelku. 

Vmíchejte 2 celá rozšlehaná vejce a dosolte podle chuti.

Servírujte se lžící zakysané smetany ozdobené čerstvou pažitkou s opečeným toastem.

Komentáře

Kapsle