Letní čas vybízí ke grilování.
Grilovat lze od masa přes zeleninu až po ovoce, záleží na naší chuti a zaměření.
Vhodná marináda je základem úspěchu, ale vhodné omáčky tzv. dipy tento úspěch korunují.
Mimo širokého výběru hotových omáček, si můžete vyrobit chutné dipy i sami doma.
RECEPT
První je tradiční česnekovo-bylinkový - ideální na pečené brambory:
Prolisujte 2 - 3 stroužky česneku, smíchejte s kelímkem zakysané smetany a přidejte hrst jemně nasekané pažitky.
Uzené chilli - skvělý na maso i ryby - všude tam, kde chcete posílit uzenou chuť:
Do kelímku zakysané smetany vmíchejte 2 - 3 lžičky mletého uzeného Chipotle podle požadované síly pálivosti.
Medová hořčice - nasládle pikantní chuť - k masu, sýrům i zelenině:
250 g kremžské hořčice smíchejte s 2 lžícemi tekutého medu a promíchejte
Komentáře
Okomentovat