Tři rychlé dipy nejen k letnímu grilování

grilovaná panenka_A

Letní čas vybízí ke grilování. 

Grilovat lze od masa přes zeleninu až po ovoce, záleží na naší chuti a zaměření. 

Vhodná marináda je základem úspěchu, ale vhodné omáčky tzv. dipy tento úspěch korunují.

Mimo širokého výběru hotových omáček, si můžete vyrobit chutné dipy i sami doma.

RECEPT

První je tradiční česnekovo-bylinkový - ideální na pečené brambory:

Prolisujte 2 - 3 stroužky česneku, smíchejte s kelímkem zakysané smetany a přidejte hrst jemně nasekané pažitky.

Uzené chilli - skvělý na maso i ryby - všude tam, kde chcete posílit uzenou chuť:

Do kelímku zakysané smetany vmíchejte 2 - 3 lžičky mletého uzeného Chipotle  podle požadované síly pálivosti.

Medová hořčice - nasládle pikantní chuť - k masu, sýrům i zelenině:

250 g kremžské hořčice smíchejte s 2 lžícemi tekutého medu a promíchejte

Komentáře

Kapsle