Sušená rajčata jsou bohatá na živiny, koncentrované díky procesu sušení, a přinášejí mnoho zdravotních benefitů. Jsou skvělým zdrojem vitamínů, minerálů, antioxidantů a vlákniny
Jsou také zdrojem hořčíku a fosforu, které přispívají k pevnosti kostí.
Lykopen a další antioxidanty v sušených rajčatech pomáhají:
Snižovat hladinu LDL („špatného“) cholesterolu.
Zlepšovat průtok krve a elasticitu cév.
Snižovat krevní tlak i díky obsahu draslíku.
RECEPT
Na dvě porce budete potřebovat 300 g těstovin - oblíbeny druh dejte vařit do osolené vody podle návodu.
Mezi tím si rozehřejte nepřilnavou pánev a dejte na sucho orestovat 100 g, na kostičky nakrájeného Schwarcwaldského špeku,
pak přidejte 3 stroužky najemno nakrájeného česneku a 100 g naložených sušených rajčat pokrájených na kousky.
Restujte 2 - 3 minuty, stáhněte plamen a zalijte 1,5 dcl smetany na vaření.
Promíchejte a přidejte 100 g na kostičky nakrájeného ementálu, nebo sýru ementálského typu a míchejte až se sýr rozehřeje.
Vmíchejte okapané uvařené těstoviny, dobře promíchejte, podle chuti dosolte a ještě chvilku prohřejte.
Servírujte posypané špetkou estragonu.
Komentáře
Okomentovat