Těstoviny se sušenými rajčaty

Sušená rajčata naložená v oleji a s kořením je typická italská pochutina. Dnes máme jeden rychlý a chutný recept s touto specialitou

Sušená rajčata jsou bohatá na živiny, koncentrované díky procesu sušení, a přinášejí mnoho zdravotních benefitů. Jsou skvělým zdrojem vitamínů, minerálů, antioxidantů a vlákniny

Jsou také zdrojem hořčíku a fosforu, které přispívají k pevnosti kostí.

Lykopen a další antioxidanty v sušených rajčatech pomáhají:

Snižovat hladinu LDL („špatného“) cholesterolu.

Zlepšovat průtok krve a elasticitu cév.

Snižovat krevní tlak i díky obsahu draslíku.

RECEPT

Na dvě porce budete potřebovat 300 g těstovin - oblíbeny druh dejte vařit do osolené vody podle návodu.

Mezi tím si rozehřejte nepřilnavou  pánev a dejte na sucho orestovat 100 g, na kostičky nakrájeného Schwarcwaldského špeku, 

pak přidejte 3 stroužky najemno nakrájeného česneku a 100 g naložených sušených rajčat pokrájených na kousky.

Restujte 2 - 3 minuty, stáhněte plamen a zalijte 1,5 dcl smetany na vaření. 

Promíchejte a přidejte 100 g na kostičky nakrájeného ementálu, nebo sýru ementálského typu a míchejte až se sýr rozehřeje.

Vmíchejte okapané uvařené těstoviny, dobře promíchejte, podle chuti dosolte a ještě chvilku prohřejte.

Servírujte posypané špetkou estragonu.


Komentáře

Kapsle