Tvarohový závin z běžného listového těsta je oblíbenou pochoutkou, tak proč si tento tradiční recept lehce neozvláštnit, třeba domácím angreštovým džemem nebo jinou domácí zavařeninou.
Angrešt (Ribes uva-crispa) je bohatý na vitamíny, minerály, vlákninu a antioxidanty. Díky těmto živinám nabízí řadu zdravotních benefitů
Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje zdraví trávicího traktu, reguluje pohyby střev a předchází zácpě.
Pomáhá také při detoxikaci střev a podpoře zdravé střevní mikroflóry.
RECEPT
z 250 g balení tučného tvarohu slijte vodu, přidejte 2 - 3 vrchovaté lžíce hutného domácího džemu. Výborný je angreštový, ale použít můžete jakýkoli, který má výraznější chuť a je dostatečně hustý.
(Při pečení tvaroh i džem mají tendenci vytékat, proto je nutné volit suroviny s minimem tzv. "volné" vody)
Přidejte špetku mleté máty a rozmíchejte do hladka. ( Tvaroh se již nepřislazuje)
Listové těsto vyválejte na válu ( silikonové podložce) posypané hladkou moukou. Je jen na Vás zda uděláte klasický dlouhý štrůdl, nebo uděláte menší šátečky.
Přímo na těsto naneste náplň, zabalte a pořádně přimáčkněte.
Pokud máte uzavřené tvary, je nutné těsto nařezat.
Na závěr potřete rozšlehaným vejcem a pečte obvyklým způsobem ( Na Crispu cca 13 minut) podle typu Vaší trouby.
Ovocný džem tvaroh odlehčí a máta rozvine teplem svou lahodnou chuť a vůni.
Komentáře
Okomentovat