Základní recept na domácí hořčici

Jako základ budete potřebovat 100 g semen černé nebo žluté hořčice

Před použitím ji vložte na 10 minut do mrazáku, pak se Vám bude lépe mlít.

Rozemelte, můžete použít mlýnek na mák. K této základní hořčičné pastě přidejte ingredience dle vlastní chutě  například červenou cibuli, česnek nebo feferonky. Můžete ale použít i bylinky například estragon, oregano nebo medvědí česnek. Vše musí být nakrájeno najemno.

Promíchejte a přidejte 50 g kvalitního vinného octa a 0,1 l chladné převařené vody a mixujte do požadované konzistence. Podle potřeby ještě dochuťte.


Nevíte jakou hořčici zvolit?

  • Černá hořčice:

    • Má ostrou, pikantní a silně kořeněnou chuť.
    • Je více aromatická a pálivá, často se používá pro intenzivní chuťové efekty.
  • Žlutá hořčice:

    • Je jemnější, lehce štiplavá a méně pikantní.
    • Má spíše mírnou a příjemně kořeněnou chuť.
  • Obě obsahují podobné živiny, jako jsou bílkoviny, vláknina, vitamíny (zejména vitamín B6) a minerály (vápník, železo, hořčík).
  • Černá hořčice: Má o něco vyšší obsah antioxidantů a sloučenin s protizánětlivými účinky.
  • Žlutá hořčice: Má mírně nižší obsah aktivních látek, ale je snadněji stravitelná.

Komentáře

Kapsle