Jako základ budete potřebovat 100 g semen černé nebo žluté hořčice.
Před použitím ji vložte na 10 minut do mrazáku, pak se Vám bude lépe mlít.
Rozemelte, můžete použít mlýnek na mák. K této základní hořčičné pastě přidejte ingredience dle vlastní chutě například červenou cibuli, česnek nebo feferonky. Můžete ale použít i bylinky například estragon, oregano nebo medvědí česnek. Vše musí být nakrájeno najemno.
Promíchejte a přidejte 50 g kvalitního vinného octa a 0,1 l chladné převařené vody a mixujte do požadované konzistence. Podle potřeby ještě dochuťte.
Nevíte jakou hořčici zvolit?
Černá hořčice:
- Má ostrou, pikantní a silně kořeněnou chuť.
- Je více aromatická a pálivá, často se používá pro intenzivní chuťové efekty.
Žlutá hořčice:
- Je jemnější, lehce štiplavá a méně pikantní.
- Má spíše mírnou a příjemně kořeněnou chuť.
- Obě obsahují podobné živiny, jako jsou bílkoviny, vláknina, vitamíny (zejména vitamín B6) a minerály (vápník, železo, hořčík).
- Černá hořčice: Má o něco vyšší obsah antioxidantů a sloučenin s protizánětlivými účinky.
- Žlutá hořčice: Má mírně nižší obsah aktivních látek, ale je snadněji stravitelná.
Komentáře
Okomentovat