"Vaječná" pomazánka bez vajec

Vaječná pomazánka bez vajec
Mnoho z nás miluje vajíčka ve všech jejich podobách a vaječná pomazánka je oblíbeným rychlým řešením, když chcete připravit rychlou studenou večeři, nebo pohostit nečekanou návštěvu.

Větší konzumace vajec má, ale bohužel svá negativa, pro někoho je to vysoký obsah cholesterolu a pro jiného, zase horší trávení, kdy je Vám po vajíčkách zkrátka těžko.

Proto pro Vás dnes máme rychlý a jednoduchý recept na " vaječnou pomazánku" bez vajec, kterou si připravíte za studena a je hotova za pár minut.  

Recept je tzv. základní, takže je jen na Vaší chuti zda si ho upravíte přidáním například hořčice nebo chilli papriček.

Základem "vaječné" chuti je černá sůl respektive síra, kterou obsahuje.

Černá sůl, známá také jako kala namak, je druh vulkanické soli s výraznou chutí a specifickými zdravotními přínosy. Tato sůl, oblíbená v tradiční indické kuchyni a ajurvédě, obsahuje minerály, které mohou podporovat zdraví, a její nižší obsah sodíku ji činí mírně zdravější alternativou k běžné stolní soli.

Obsahuje minerály, jako je železo, síra, hořčík a vápník, které přispívají k celkovému zdraví a vitalitě.

Černá sůl je známá svými karminativními účinky, což znamená, že pomáhá zmírňovat nadýmání, plynatost a křeče v břiše.

Stimuluje produkci žluči a žaludečních šťáv, čímž podporuje efektivní trávení.

Tradičně se používá k léčbě zažívacích obtíží, jako je pálení žáhy nebo zácpa.

RECEPT

Co budete potřebovat:

1 zralé avokádo

1 lučinu ( kostka)

pár snítek čerstvé pažitky

lžičku černé soli

Dužinu avokáda rozmícháte s Lučinou do hladka, přidejte pokrájenou pažitku a lžičku Černé soli, promíchejte a můžete servírovat ozdobené například špetkou pažitky.

Dobrou a zdravou chuť.





 

Komentáře

Kapsle