Větší konzumace vajec má, ale bohužel svá negativa, pro někoho je to vysoký obsah cholesterolu a pro jiného, zase horší trávení, kdy je Vám po vajíčkách zkrátka těžko.
Proto pro Vás dnes máme rychlý a jednoduchý recept na " vaječnou pomazánku" bez vajec, kterou si připravíte za studena a je hotova za pár minut.
Recept je tzv. základní, takže je jen na Vaší chuti zda si ho upravíte přidáním například hořčice nebo chilli papriček.
Základem "vaječné" chuti je černá sůl respektive síra, kterou obsahuje.
Černá sůl, známá také jako kala namak, je druh vulkanické soli s výraznou chutí a specifickými zdravotními přínosy. Tato sůl, oblíbená v tradiční indické kuchyni a ajurvédě, obsahuje minerály, které mohou podporovat zdraví, a její nižší obsah sodíku ji činí mírně zdravější alternativou k běžné stolní soli.
Obsahuje minerály, jako je železo, síra, hořčík a vápník, které přispívají k celkovému zdraví a vitalitě.
Černá sůl je známá svými karminativními účinky, což znamená, že pomáhá zmírňovat nadýmání, plynatost a křeče v břiše.
Stimuluje produkci žluči a žaludečních šťáv, čímž podporuje efektivní trávení.
Tradičně se používá k léčbě zažívacích obtíží, jako je pálení žáhy nebo zácpa.
RECEPT
Co budete potřebovat:
1 zralé avokádo
1 lučinu ( kostka)
pár snítek čerstvé pažitky
lžičku černé soli
Dužinu avokáda rozmícháte s Lučinou do hladka, přidejte pokrájenou pažitku a lžičku Černé soli, promíchejte a můžete servírovat ozdobené například špetkou pažitky.
Dobrou a zdravou chuť.
Komentáře
Okomentovat