Ovocný pudink bez lepku a laktózy

Na netradiční domácí ovocný pudink budete potřebovat:

2 zralé banány

2 menší pomeranče

4 vrchovaté lžíce sušeného kokosového mléka

2 lžíce třtinového nebo nerafinovaného cukru

4 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny)

Javorový nebo čekankový sirup

Kokosové mléko je bohatý a výživný rostlinný nápoj, který díky svému složení nabízí mnoho zdravotních výhod a je oblíbené zejména mezi lidmi s intolerancí na laktózu nebo těmi, kteří preferují rostlinnou stravu.

Mimo jiné obsahuje: 

Draslík: Pomáhá regulovat krevní tlak a podporuje zdraví srdce a svalů.
Železo: Přispívá k tvorbě červených krvinek a pomáhá předcházet anémii.
Hořčík: Podporuje zdraví nervů, svalů a kostí.
Mangan: Přispívá ke zdraví kostí a metabolickým procesům.

Postup:

Ve mixeru si rozmixujete do hladka jeden banán a jeden pomeranč. 

V litru horké vody rozmícháte nejprve sušené kokosové mléko, přidáte cukr na nakonec vmícháte kukuřičný škrob. 

Za stálého míchání zahříváte a jakmile začne hmota houstnout vmícháte rozmixované ovoce a ještě pár minut povaříte . 

Nalijete do připravených misek a dáte vychladit. Před konzumací ozdobíte kousky banánu a pomeranče

 

Komentáře

Kapsle